To πρόγραμμα της εκδήλωσης: Η τσακώνικη γαστρονομία συναντάει τα μανιτάρια του Πάρνωνα στον Κοσμά (vid)

Read so far
less than 1 minute

 

To πρόγραμμα της εκδήλωσης: Η τσακώνικη γαστρονομία συναντάει τα μανιτάρια του Πάρνωνα στον Κοσμά (vid)

0 Efi 09/06/2021

  Σε συνέχεια των δράσεων που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια, οι Σύλλογοι Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, το ...

Η Ένωση Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας στην Έκθεση "Philoxenia 2019"

Ανέστης Βασιλειάδης: Στόχος μας να προσελκύσουμε τουρίστες όλο το χρόνο

Τουριστική προβολή της Νότιας Κυνουρίας σε διεθνή Τουριστική Έκθεση στην Ιταλία

 

 

Σε συνέχεια των δράσεων που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια, οι Σύλλογοι Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 10:00 θα πραγματοποιήσουν η δράση «Η τσακώνικη γαστρονομία συναντά τα μανιτάρια του Πάρνωνα στον Κοσμά».

 

Οι δύο σύλλογοι και οι επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Ν. Κυνουρίας κ. Βασιλειάδης Ανέστης και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας κυρία Βίβιαν Μανωλέσου βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε η Κυνουρία και όσα αυτή μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της να βγουν στο προσκήνιο και να πρωταγωνιστήσουν.

 

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών δραστηριοτήτων μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Κυνουρίας κ. Βασιλειάδης Ανέστης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλειάδης, αποκάλυψε τις νέες συνεργασίες που Συλλόγου με τη συγγραφέα του βιβλίου «Τσακώνων γεύσεις»  και καθηγήτρια των Τσακώνικων κυρία Ελένη Μάνου και με τον μανιταρολόγο κ. Νεκτάριο Φιλλιπόπουλο.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 στον Κοσμά με πεζοπορία σε μονοπάτι κοντά στον Κοσμά, που θα γίνει και μανιταροεξερεύνηση με οδηγό τον ειδικό μανιταρολογο κ. Νεκτάριο Φιλλιποπουλο. Ύστερα από περίπου 2 ώρες, θα γίνει διαλογή και καθαρισμός των μανιταριών που θα έχουν βρεθεί.

Παράλληλα στο χωριό θα βρίσκεται ο σεφ κ. Νίκος Ζαφειρακόπουλος, που θα προετοιμάσει εδέσματα με βασικό συστατικό, τα μανιτάρια.

Ακόμη, ο κ. Πανός Μαρνέρης θα μιλήσει για την Τσακώνικη διάλεκτο και η κυρία Ελένη Μάνου θα μιλήσει για την Τσακώνικη γαστρονομία και τις διατροφικές συνήθειες των Τσακώνων.
Τελος, η κ. Φασιλή Ματούλα με γυναίκες του τμήματος τσακώνικης υφαντικής τέχνης, θα παρουσιάσει σε αργαλειό Τσακώνικα υφαντά όπως επίσης και τον τρόπο παρασκευής του γλυκού κουταλιού, «Μελιτζανάκι» το οποίο και θα προσφερθεί σαν επιδόρπιο.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος ξενοδόχων και καταλυμάτων της Νότιας Κυνουρίας, μπορείτε να συμμετέχετε όλοι.

Λίγες μέρες πριν από τη διοργάνωση ο κ. Βασιλειάδης και η κυρία Μάνου παραχώρησαν συνέντευξη και μίλησαν για το πρόγραμμα.

Η κυρία Μάνου που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανάδειξη του Τσακώνικου Πολιτισμού, ανέφερε ότι τώρα στόχος της είναι να αναδείξει την Τσακώνικη διατροφική παράδοση, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταυτότητα μιας περιοχής.

«Θέλουμε να αναδείξουμε πέραν από τον πολιτισμό και τη διατροφή που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον άνθρωπο»

Μία από τις γεύσεις που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο στον Κοσμά θα είναι και ο «βασιλιάς» των πιάτων, το κρέας με μελιτζάνες.

Aπό το leonidion.gr