Παρουσίαση γνωριμίας των θεματικών μορφών τουρισμού της Κυνουρίας

Read so far
less than 1 minute

Η περιοχή της Κυνουρίας ( Βόρειας και Νότιας ) αποτελεί πραγματικό παράδεισο θεματικών μορφών τουρισμού, προσφέροντας στον επισκέπτη αυθεντική εμπειρία και  μοναδικές ευκαιρίες για δράση, χαλάρωση, απόλαυση και διασκέδαση, ανάλογα με το τί ζητάει στις διακοπές του.

   Για πρώτη φορά ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων της και την βοήθεια του αντίστοιχου συλλόγου της Βόρειας Κυνουρίας ( ¨Ξένιος Κύνουρος¨)  οργάνωσε παρουσίαση γνωριμίας των θεματικών μορφών τουρισμού που διαθέτει,  στην Αθήνα σε δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία. 

   Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού όπως: αναρρίχηση, πεζοπορία, κατάδυση, γαστρονομία, αθλητικά & πολιτιστικά δρώμενα, εκμάθηση & διάδοση της τσακώνικης διαλέκτου, canoe/ kayak, ποδηλασία, ευεξία, θρησκευτικός τουρισμός και θαλάσσιο ψάρεμα. Οι προαναφερόμενες δραστηριότητες αναλύθηκαν από τους άμεσους συνεργάτες της περιοχής που μπορούν να τις υλοποιήσουν.

   Η παρουσίαση του work shop έγινε από την κυρία Βίκυ Καρατζαβέλου δημοσιογράφο και  τουριστική σύμβουλο  των δύο συλλόγων για την σεζόν 2020.

Στο work shop παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των θεματικών μορφών τουρισμού της Νότιας Κυνουρίας ( στο άμεσο μέλλον θα γίνει αντίστοιχη παρουσίαση για την Βόρεια Κυνουρία) που αφορούν την αναρρίχηση με 2500 αναρριχητικές διαδρομές και στόχο τις 3000  έως το τέλος του 2020 και 120 αναρριχητικά πεδία, την πεζοπορία στο «Parnon trail» των 210 χιλιομέτρων μονοπατιού , καταδύσεις , γαστρονομία, πολιτιστικά

(¨Μelitzazz¨, Γιορτή Μελιτζάνας, ¨Παρατυρό¨, ξεναγήσεις στις πλατείες στα σοκάκια και τα πυργόσπιτα  του παραδοσιακού οικισμού του Λεωνιδίου, αρχείο Τσακωνιάς), αθλητικά (Tyros run, Τρίαθλο, ¨Λεωνίδεια¨), καθώς και την ανάδειξη της τσακώνικης διαλέκτου.

   Όμως η ποικιλομορφία της περιοχής δεν σταματά εδώ  .... 

Η Ανατολική Αρκαδία έχει το προνόμιο να διαθέτει, παλαιά και αξιόλογα μοναστήρια  

(Ι. Μ. Ελώνης, Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας, Ι.Μ. Καρυάς, Ι.Μ.  Μαλεβής, Ι.Μ. Λουκούς) επισκέψιμα είτε οδικώς, ή με ποδήλατο ή με πεζοπορία. Επίσης διαθέτει βοτσαλωτές και πεντακάθαρες παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής του Αργολικού Κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους  οι οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες  και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες των νησιών.

Γι αυτό την ακτογραμμή μας αυτή την  βαφτίσαμε πλέον  «Αρκαδική Ριβιέρα».

   Η Κυνουρία ( Βόρεια και Νότια), σας περιμένει φέτος να γνωρίσετε το πολυδιάστατο τουριστικό της προϊόν ,που καλύπτει τις επιθυμίες ολόκληρης της οικογένειας, γεμίζοντας τον καθένα με αυθεντική εμπειρία ,γνώση και διασκέδαση!